cykelanarkisten.blogg.se

Ombyggnation av Tunnan och flytt av Rhododendronbuskar.

Publicerad 2016-09-20 12:05:56 i Allmänt,

Efter 29 år är det dags för en ansiktslyftning modell större för kollektivhuset Tunnan. Den känns välkommen, och även om vi i tre månader ska omgärdas av byggnadsställningar, tält och högljutt arbetande maskiner kommer det ändå att kännas skönt att detta nu äntligen blir av. Vi får nya fönster, ny fasad och inte minst, nya, stora balkonger. Balkongerna kommer att bli minst dubbelt så stora och de som idag har de små balkongerna så blir dom nästan tre gånger större. Detta blir faktiskt till en rimlig kostnad och vi kommer fortfarande att ha bland de lägsta hyrorna i hela landet. Så är det att bo på Hässleholmen. Högre kvalitet till ett rimligt pris.
På bilden nedan kan ni se hur vår veranda har tagits bort. För den klentrogne kan meddelas att både veranda och växthus kommer att byggas upp igen.
 
För cirka 27 år sedan planterade vi några Rhododendronbuskar vid väggen på framsidan. Förvisso har dessa buskar haft en måttlig tillväxt, men ändå en tillväxt, och nu när ombyggnationen skulle sättas i verket så skulle dessa buskar bort. Det fanns två alternativ; första var att kapa dom längs med marken och det andra alternativet var att gräva upp dom och rotslå dom på annan plats i trädgården. På mitt initiativ så valde vi det senare. Vi fick hjälp av en grävskopa att få upp dom men transporten till något hörne i trädgården fick vi klara av själva. Med tanke på att våra verktyg i hög utsträckning har blivit inlåsta av byggnadsställningar fick vi ta till mer kreativa lösningar.
Många är dom som irriterat sig på min cykelkärra men när Rhododendronbuskarna till nästa försommar blommar kanske till och med min cykelkärra får en välsignelse. Dessutom kommer den ju då att befinna sig på vägarna mellan Haparanda och Ystad. Kanske blir min cykelkärra utsedd till Årets Tunna 2017. Ingen som vet.
Nedan följer ett par bilder hur min cykel och cykelkärra fungerar som transportband för Tunnans Rhododendronbuskar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela